The pack of Joya Real cigars from Jairo Rodriguez ligador was brought to the Ekaterininsky Garden August party colleague Pacha Gratis from Costa Rica.
The pack of Joya Real cigars from Jairo Rodriguez ligador was brought to the Ekaterininsky Garden August party by colleague Pacha Gratis from Costa Rica. The filler is the blend of Nicaraguuan and Costa Rican tobaccos. The aroma is woodstock. The cigar reveals immediately. There is perceptible a bit of pepper in the aroma, especially on the start. There is draught becomes worse after the edge of bow. The notes of burning appears. The cigar begins to die out. There is no need to draw to utter end!
There is 12,7 sm in robusto, means 5 inch. The lower border of the bow is setted on 3 inch from the cigar cut. RG=52. The profile of the cutted end is some box-pressed. The aroma of unfired cigar is brutal. Burning is smooth, the smoke is dense, the draught is reasonable easy. The bow had setted on the glue, but I unwind it for to sense the warmth of the cigar. The ash is light with dark veins. I smoked first vitola with the talking, so I drew in the pauses between sentences. The column of the ash shattered in the spruce-style, a bit of ash crash had fallen on the table. Nevertheless the ash column had fallen in only half inch to the bow. The end of the cigar had formed a crater with a little central hill. This is extremism, so I had desided to smoke second cigar by the thirds. This time I was alone. The column was uniquelly straight. It's surface was perfectly smooth. It don't created desire to shake it off. Havind doubt, I had smoked to the end of second inch. There is half of inch to the place, where the ash had fallen first time. I had desided don't tempt fate more. The ash keeped steady. I had to beat on the brim of the ashtray before the column had fall. The ash seems could keep steady to very bow. The conus had formed, had the shape of the big moumt in shallow crater. The strenght is medium. First third don't whirl the head at all, but the last inch the head quite grows heavy. First vitola was smoked in "Moo-Moo" free-floor cafe with the cup of green tea and cheese sticks. I had to stop it right after the ash dumping because it seems quite enough. Second one was smoked in Nostro cafe. This is the calm corporative spot in Lopoukhinsky side-street. I had taken a glass of Varadero rum and pod of Chinese white tea. They had cooked extremely successful Nachos chips with soft neutral taste to the cigar. Moreover, the chips was accompanied with the relevant Nostro special sauce. The sauce is based on cheese sauce, but has no any sourness. There is the cigar seems considerably more light with the rum and chips. In tote, the vitola is the exellent specimen of Torano Ncaragua Selection class. Expert's opinion - Sergey Razumovsky: Lenth: 127 mm, Aperture: ring gauge 52. Wrapper: colorado, well. Strenght: 3. Unburned vitola's aroma: timber, linden. Burned vitona's aroma is not sofisticated: timber, foliage, bark. Draught: optimal. Burning: well. General mark: 78 points. | Упаковку Joya Real лигадора Хайро Родригеса привёз на августовскую дегустацию в Екатерининском саду коллега Пача Гратис из Коста-Рики. Начинка сигар - смесь никарагуанских и коста-риканских табаков. Аромат древесный, сигара раскрывается сразу, ощущается лёгкая перчинка, особенно на старте. За краем банта тяга ухудшается, появляются ноты гари и сигара начинает угасать. А нечего докуривать до самого бычка. Связующий лист - никарагуанский Habanos, покров - эквадорский Коннектикут. В робусто 12,7 см - 5 дюймов. Бант установлен нижним краем в трёх дюймах от среза сигары. RG=52. Срез слегка квадратный в сечении. Аромат незажжённой сигары животный. Горение ровное, дым плотный, тяга в меру лёгкая. Бант посажен на клей, но я всё равно разматываю его, чтобы чувствовать тепло сигары. Пепел светлый с тёмными прожилками. Первую сигару я курил за разговором, затягиваясь в промежутках между репликами. Столбик пепла растрескался "ёлочкой", на стол нападало пепельных лепестков. Тем не менее пепел отвалился лишь в полудюйме от банта. Кончик сигары образовал форму кратера с небольшой центральной горкой. Это - экстремизм и вторую сигару я решил выкурить по третям. На этот раз я курил в одиночестве и не отвлекаясь. Столбик образовался на редкость ровный и с совершенно гладкой поверхностью. Стряхивать его совершенно не хотелось и в сомнениях я докурил до конца второго дюйма. До места, на котором пепел отвалился в первый раз, оставалось полдюйма. Я решил не испытывать судьбу и пепел стряхнуть. Пепел держался крепко и мне пришлось постучать по краю пепельницы, прежде чем он изволил упасть. Похоже, он мог продержаться и до банта. Образовавшийся конус имел форму большой горы в неглубоком кратере. Крепость средняя - первая треть не кружит голову вовсе, но на последнем дюйме голова существенно тяжелеет. Первую сигару я выкурил во фри-фло кафе "Му-му" за разговором и чашкой зелёного чая с сырными палочками. После сброса пепла её пришлось отложить, поскольку чувствовалось, что уже хватит.
В третий раз курил в середине октября (на открытии кафе "Оки Доки" у себя на районе), т.е. сигара хранилась у меня 2 месяца. Сигара хорошо горела полтора часа, затухла у банта и показалась несколько крепковатой. Хотя все, кто нюхал её незажжённой, настаивают на древесном аромате, аромат покрова упорно кажется мне животным и совершенно отличным от аромата сигары после розжига. В целом - превосходная сигара в категории Torano Nicaragua Selection. Мнение эксперта - Сергей Разумовский: Длина 127 мм Диаметр 52 Ring gauge. Покров цвета colorado с оценкой "хорошо". Крепость 3. Аромат незажжённой сигары: древесина, липа. Аромат зажжённой сигары несложный: древесина, листва, кора дерева. Тяга: оптимал. Горение: хорошее. Вердикт: 78 баллов. |
No comments:
Post a Comment